FrmPaylas.Com | Paylaşım, Film, Dizi, Müzik, Program, Oyun, Sinema, Video, Komik  

Geri git   FrmPaylas.Com | Paylaşım, Film, Dizi, Müzik, Program, Oyun, Sinema, Video, Komik > Şiir Ve Edebiyat Bölümü > Edebiyat > Kitap
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-19-2008, 19:27   #1 (permalink)
Kademeli Uzman Onbaşı
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 71

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 158
Güç: 23 / 258
Tecrübe: 34%

REP Gücü : 9690
REP Puanı : 968908
REP Seviyesi : nushret has a reputation beyond reputenushret has a reputation beyond reputenushret has a reputation beyond reputenushret has a reputation beyond reputenushret has a reputation beyond reputenushret has a reputation beyond reputenushret has a reputation beyond reputenushret has a reputation beyond reputenushret has a reputation beyond reputenushret has a reputation beyond reputenushret has a reputation beyond repute
Standart Enteresan Olaylar

Mithat Dindar'ın derlediği [Yalnızca Kayıtlı Üyeler Linkleri Görebilirler. 10 Saniyede kayıt Olmak İçin Tıklayınız...]adlı kitapta gazetelere yansımış birbirinden ilginiç ve trajikomik olaylar yer alıyor. Gonca Yayınevi'nin neşrettiği kitaptan sizler için oldukça ilginç bir kaç konu seçtik.

FIRINDA KURUTULAN KEDİ
ABD’de bir kadın, bir kış günü kedisini yıkamış. Saç kurutma makinasıyla kurutmak istemiş. Fakat makina çalışmamış. Fırında kurutmak istemiş!.. Fırını ısıtmış. Kedisini fırına koymuş ve 1-2 dakika bekledikten sonra kapağını açmış!.. Tabi durum mâlum!.. Kedi ölmüş…
Bir yandan kedisinin yas’ını tutarken, diğer yandan da fırının broşürünü aramış. Broşürü bulunca, her sahifesini dikkatlice incelemiş, ama “mikro-dalga fırında kedi kurutulamaz” diye bir maddeye rastlamadığından, derhal üretici firma aleyhine tazmînât davası açmış. Davayı kazanarak, yüklü bir parayı da almayı başarmış!

DÜNYANIN EN UZUN ADI
Yeni Delhi - Hintli bir doktorun dünyanın en uzun adını taşıdığını bildirdi.
Haber Ajansı PİT’in bildirdiğine göre, soyadı Brahmatma olan söz konusu doktorun adı, 1478 harften oluşuyor.
Adını ancak üç dakika içinde söyleyebilen Doktor Barhmatma, Guinnes rekorlar kitabına geçmek için gerekli girişimlerde bulunduğunu bildirdi.
Barhmatma’nın adının içinde Bismark, Lincoln, Sokrat gibi ünlü politikacılarla düşünürlerin isimlerinin yanısıra Proton, Neutron gibi kelimeler de yer alıyor.
(Milli Gazete, 23.09.1989)

"ARKADAŞIN SECDEYE KADAR GİTTİ!..."
Trabzon'da câmide bir adam secdeye vardığında cep telefonu çalmaya başlar. Çalar çalar susmaz. Yan saftaki adam selâmını verir ve yanındaki adamın cebinden cep telefonunu çıkartıp yavaş bir sesle cevap verir:
"Arkadaşın secdeye kadar gitti, gelecek!"
(Mehmet Şeker, Yeni Şafak, 20.07.2001)
BAKAN KENDİSİNE PARA CEZASI VERDİ!
Japonya'da başbakanla ters düşen Dışişleri Bakanı Mikiko Tanaka maaşından kesinti yaparak kendisini cezalandırdı.
Japonya'nın kadın Dışişleri Bakanı Mikiko Tanaka, Başbakan ile arasında yaşanan bir tartışmanın basına yansımasından kaynaklanan skandaldan kendisini sorumlu tutarak, birkaç aylık maaşından kesinti yapılmasını talep etti. Tanaka'nın Amerika'nın Colorado eyaletine atamak istediği yeni başkonsolos Başbakan tarafından onaylanmayınca, devletin üst düzeyinde bir tartışma yaşanmıştı. Tanaka bu tartışmanın Dışişleri'nin kamuoyundaki imajını zedelediğini düşünerek, olaydan kendisini sorumlu tuttu ve kendi deyimiyle "Kendisini cezaya çarptırdı..." Tanaka'nın yakın çevresine "Kendimi ne kadarlık bir cezaya çarptıracağımı yarın (bugün) kamuoyuna açıklayacağım" dediği öğrenildi.

GELENEK OLMUŞ
Japonya'nın Colorado'daki mevcut konsolosunun, konsolosluk harcamalarını abartarak haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Bir başka yolsuzluk olayında ise,
Dışişlerinin iki mensubunun geçen yıl Okinawa'da yapılan G8 zirvesinde taksi paraları için ayrılan 100 bin doları iç ettikleri belirlendi. Her iki yolsuzluk olayı da her ne kadar Tanaka'nın göreve başladığı Nisan ayından önce gerçekleşmiş olsa da, Japon bakan olaydan kendini sorumlu tutuyor.

Japonya'nın bir önceki Dışişleri Bakanı Yohei Kono da, Bakanlığı'nda çıkan yolsuzluklar üzerine 6 aylık maaşını almayı reddetmişti. O dönem Dışişleri'nde hükûmet yetkililerinin dış seyahatleri için ayrılan gizli bütçeden bazı diplomatların haksız kazanç sağladıkları tespit edilmişti.
(Sabah, 11.08.2001)

İNTERNETTEN MEZARLIK ZİYARETİ VE İMAM HİZMETİ!
Giresunlu vatandaşlar mezarlık ziyareti yapılan bir site yaptılar.
Bu sitede sol menude köyün ölüleri listelenmiş.
Ölüyü seçtiğiniz zaman mezarının fotoğrafı karşınıza geliyor. Ve sağ tarafta iki imam beliriyor. İstediğiniz imamı tıklayıp duâ okumak istediğiniz ölünüze duâ okutuyorsunuz.
Ziyâret için linki tıklayın:

PREZERVATİFSİZ GİRİLMEYEN DENİZ
AMAZON’DA denize girmek isteyenler, artık yanlarında yalnız mayo değil, prezervatif de götürecekler. Amazon’da mâcerâlı bir yolculuğa çıkan Marc Show, yaşadığı inanılmaz olaydan sonra; eczâne dolabına bir de prezervatif ekledi. Ancak prezervatif doğum kontrolü için değil, Candiru isimli minik bir su canavarından korunmak için kullanılacak. Candiru, Amazon’da sıkça görülen bir yayın balığı. İşte bu küçük balıklardan birisi, yüzerken nereye gittiğinin pek farkında olmayacak ki denizde başlayan yolculuğu Marc Show’un mesânesinde son buldu. Candiru idrar yolundan Show’un mesânesine girdi ve orada öldü. Büyük acıya neden olan balık, yapılan bir operasyon sonucu Show’un mesanesinden çıkartıldı. Show ise hâlâ yaşadığı şokun etkisinde: Dünyâda prezervatifle denize girmeniz gereken tek yer burası olmalı!
(Sabah, 04.10.2001)

GİZEMLİ ÖLÜMLERİN ESRARI
Güney Afrika'nın Cape Town şehrindeki bir hastahânede devamlı olarak gizemli ölümler oluyordu. Hemşîreler haftalardır üst üste her cuma günü 311 numaralı yoğun bakım odasına yatırılan hastaları ölü bulmaktaydılar.
Bu sırlı ölümlere uzun süre açıklama getirilemedi. Herkes meselenin çözülmesi için seferber oldu. Uzmanlar odanın havasını bakteriyolojik olarak kontrol
ettiler. Güney Afrika'nın önde gelen bilim adamları ölenlerin aileleriyle üç hafta boyunca görüşmeler yaptılar. Hatta işin içine polis de girdi ve akla gelen her ihtimal tek tek değerlendirildi, ancak onların araştırmaları da sonuçsuz kaldı.
Bu arada 311 numaralı odadaki hastalar sebepsiz ölmeye devam ediyordu.
Son çare olarak, 311 numaralı yoğun bakım odası sürekli gözetim altına alındı ve sonunda odadaki ölümlerin sebebi ortaya çıktı.
Sonuç çok trajikomikti; cuma sabahı saat 6'da odaları temizleyen temizlikçi kadının hastanın bağlı bulunduğu solunum cihazının fişini çekerek, kendi elektirik süpürgesinin fişini taktığı ve işini bitirdikten sonra solunum cihazının fişini tekrar yerine takıp gittiği görüldü.
(Mehmet Şeker, Yeni Şafak, 12.12.2001)

KAPLANA YEM OLAN HIRSIZ
Sen misin soygun yapan dedi, kaplan hırsızı yedi... Güney Afrika'da soyguna kalkışan bir hırsız, kaçarken girdiği kaplanın kafesinde yem oldu.
Polis sözcüsü Milica Bezuidenhout, Johannesburg'un batısındaki Krugersdorp'ta bulunan Gergedan ve Kaplan Alanı'nda meydana gelen olayda, 28 yaşındaki kurbanın, kaplanın bulunduğu yerin yüksek çitlerine tırmandığını açıkladı.
Kaplanın yakaladığı kurbanıyla önce oynadığını, daha sonra boynunu kırarak öldürdüğünü ve kafatasını parçaladığını anlatan sözcü, kaplanın uyuşturulduktan sonra cesedin kafesten alınabildiğini söyledi.
Bezuidenhout, kaçarken yem olan hırsızın iki yardımcısının da yakalandığını belirtti.

ANNESİNİ MAHKEMEYE VERMİŞ!
Çocuk ve sigara yasağı
Haber ilginç: Amerikalı bir çocuk, yanında sigara içen annesini mahkemeye vermiş ve davayı kazanmış.
Kadın, bundan böyle çocuğun yanında sigara içerse, onu bir daha hiç göremeyecek.
(Mehmet Şeker, Yeni Şafak, 29.03.2002)

GOLÜ ATTI İŞİNİ KAYBETTİ!
Dünya Kupası 2. tur maçında attığı golle İtalya'yı safdışı bırakan Güney Koreli futbolcu Ahn, işinden oldu.
2000-2001 sezonunda İtalya'nın Perugia takımına transfer olan Ahn, İtalya'yı eleyen golü atınca, Perugia Kulüp Başkanı tarafından kovuldu. Perugia Kulüp Başkanı Alessandro Gaucci, Ahn'ı bir daha görmek istemediğini ve kendisine sahip çıkan bir ülkeye ihânet ettiğini savundu. Gaucci "Ahn iyi bir transfer olabilir ama umrumda değil. Kendimi, bizi eleyen bir futbolcuya para verecek durumda görmüyorum" dedi.
Perugia'nın Teknik Direktörü Sergio Cosmi de, Gaucci'nin kararını onaylayarak, "Onun yerine bir İtalyanı oynatırım" diye konuştu.
(Haber X, 19.06.2002)

FERRARİ FİYATINA KOÇ!
Times gazetesi, bir koçun, ülkenin kuzeybatısındaki Kirkby Stephen kasabasında iki çiftçi tarafından 156 bin dolara satın alındığını yazdı.
Çiftçilerin, parayı, geçen yıl ülkede görülen şap hastalığı sonrasında aldıkları tazminat sâyesinde ödedikleri belirtildi.
Haberde, bunun ülkede şimdiye kadar düzenlenen açık artırmalarda bir koça verilen en yüksek fiyatın iki katı olduğu belirtildi
(Haber X, 22.10.2002)

İLGİNÇ BAZI ÖLÜM ADETLERİ
Kitapta bazı kültürlerdeki ilginç ölüm adet ve inanışlarına da yer veriliyor.
Buna göre, Aztekler ölüleri için yaptıkları yemekleri yakıyorlardı. Ayrıca ölen kişinin sonraki hayatında karşılaşacağı tehlikeli ırmaklardan geçmesine yardımcı olsun diye iri bir köpek de yemeklerle beraber yakılıyordu.
Geçmişte, İngiltere, Hindistan ve İrlanda'da ayin yemekleri karşılığında ölen kişinin günahlarını üstlenmeyi kabul eden ''günah yiyenler'' vardı. İrlanda'da özellikle büyük kıtlık zamanında aç insanlar bu fırsatı değerlendirmişti.
Kraliçe Victoria döneminde, ayrıntılı yas tutma gelenekleri vardı. Cornwall'da kuş kafesleri ve ev bitkileri bile siyah örtü ile kaplanırdı.
ABD ve İngiltere'de, anı kalması amacıyla ölen kişinin saçından bilezikler, broşlar, küpeler yapılırdı.
Meksika'da ölülerin şerefine tapınak evler inşa edilir, fırıncılar, ''pan de muerto'' denilen anasonlu ekmekler yaparlar, çocuklar 'calaveras'' adı verilen kafatası şeklinde şekerler yerlerdi.
(Milliyet, 16.08.2004)

İDAMLIK FARE
Adı yeraltı dünyasının 'baba'larıyla anılan Bayrampaşa Cezaevi'nde yaklaşık 30 yıl görev yapan emekli baş gardiyan ismail oğuz anılarını yazdı. 'Babalar Koğuşu' adlı kitapta cezaevi raconundan 'babalar alemi"ne, kaset çıkaran 'şarkıcı' cezaevi müdürlerinden yolu 'Bayrampaşa'ya düşe ünlülerin hikayelerine kadar pekçok ayrıntı yer alıyor.
İşte Akıl Almaz İdam Sahnesi
„1980'lerin başı.... Cezaevinin sıkı denetim altında olduğu dönemlerde, tutuklular fareleri besleyerek koğuştan koğuşa uyuşturucu taşıyorlardı. Fareler hep aynı yerde saklanır... Koğuşta da dolapların alt katında yuvalanırlardı. Bir gün nasıl olduysa boynuna uyuşturucu asılan fare, koğuşa görevini yapmadan boş gitmiş. Düşürmüş belli ki... Tutuklular kendi aralarında toplanarak fareye ceza vermek istemişler. İdamda karar kılmışlar. Ama bana danışmadan cezayı infaz etmek istemiyorlar. Bu arada beni çağırdılar. Ben bir olay yaşandığını zannettim. Fare yakaladıklarını söylediler ve bana verdiler. Ben de boynuna ip bağlanmış fareyi alıp çıktım.
Kapıdaki nöbetçilere vererek fareyi ya da suçluyu mu demem gerek, bilemiyorum; cezaevinden dışarı salıverdim. Sonradan bir tutuklunun itirafıyla farenin uyuşturucu trafiğinde kullanılan bir kurye olduğunu öğrendim..."
(Aktuel X, 21.10.2004)

Konu AnarchysT+ tarafından (07-26-2008 Saat 12:54 ) değiştirilmiştir..
nushret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Cevapla


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Reklamlar İçin
Reklam Vermek için reklam@frmpaylas.com adresine e-mail gönderiniz
For Advertising please sent an e-mail to reklam@frmpaylas.com



Pagerank

Şu Anki Saat: 04:10


Powered by vBulletin® Version 3.8.0 Beta 1
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.

Tercüme Eden:SPaWN
FrmPaylas.Com | Paylaşım, Film, Dizi, Müzik, Program, Oyun, Sinema, Video, Komik
Tavsiye Siteler
Genç Toplist | Pr:4 Toplist | Site Ekle |  Toplist | Link Ekle | Hit Kazandıran Toplist TOPlist
Film indir

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751